تاریخچه نان باگت
باگت، نام نانی فرانسوی است که شکلی پهن با قطری حدود 5 یا 6 سانتی متر دارد. این نان با خمیر پایه نازکی که در قانون فرانسه تعریف شده است پخته میشود و از آنجا که از آرد خالی از سبوس، تهیه میشود سفید و خوشطعم است.
امروزه این نان از پر طرفدار ترین انواع نان است که در بسیاری از کشورها به صورت اصیل خود یا با الگوبرداری از آن تهیه میشود.
لویی چهاردهم و نان باگت
گویند که این نوع نان در زمان فرمانروایی لویی چهاردهم و به صورت نانی بلند و مستطیل شکل طبخ میشده است. در اواخر 1898 میلادی این نان تبدیل به رکنی در صبحانه مردم فرانسه شد به طوری که این نان را یکی از نشانههای فرهنگ و تمدن فرانسه معرفی میکنند. البته همانطور که رفته رفته همهچیز کوچکتر میشود، امروزه باگت را هم کوچکتر کردهاند!!!
باید گفت که نان باگت، با نان صنعتی فرق دارد، اگر چه ممکن است خطّ تولید صنعتی این نوع نان هم راه بیفتد امّا به طور کلّی به نانی صنعتی میگویند که همهی مراحل آن با دستگاههای پیشرفته صنعتی و به صورت کاملاً بهداشتی تولید و بستهبندی شود.